Over mij

'Haal het mooiste uit jezelf!'

Mijn naam is Marja Bazuin en dankzij yoga, meditatie en NLP heb ik de afgelopen jaren mijzelf en mijn dromen en verlangens heel goed leren kennen en ontdekt hoe belangrijk het is om naar je hart en je intuïtie te luisteren, zodat je vanuit daar stappen kunt zetten, het mooiste uit jezelf kunt halen om je dromen na te jagen en deze waar te maken.

Omdat ik er in geloof dat jij, net als ieder ander, het mooiste uit jezelf mag halen. Helemaal jezelf mag zijn, op jouw manier mag werken om de wereld mooier mag maken met jouw talenten, kwaliteiten en expertise. En jouw droom om mag zetten naar werkelijkheid.

12 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met yoga. En dat raakte mij meteen. Yoga leerde mij dat ik er mag zijn. Dat ik goed ben zoals ik ben. Dat ik leuk genoeg ben. Mooi genoeg. En dat ik mij de ene dag blijer voel dan de andere. Dat je mag leven vanuit liefde en vertrouwen. Vanuit ontspanning.

Yoga helpt je uit je hoofd te komen en in je lichaam. Te luisteren en te voelen. Naar je hart en je intuïtie. Jij mag jezelf de liefde en aandacht geven die jij verdient. Al het mooie uit jezelf halen en dat laten zien aan de wereld. De liefde en inspiratie zit in je. Alleen zijn we vergeten daar echt naar te luisteren.

En daarin mag alles er zijn. Het hele fijne en mooie en ook het ongemak en de weerstand. Als alles er mag zijn, kun je op onderzoek gaan en laag voor laag afpellen om bij je authentieke ik te komen. De persoon die jij bent in je kern, vanuit je hart en je intuïtie. Dan haal je het mooiste uit jezelf en kun ook jij de wereld mooier maken. Hoe klein of groot ook. Dat is aan jou.

Als je weet dat je er mag zijn, dat jij je leven mag leven zoals jij dat wilt, waar jij van droomt, ontstaan er mooie dingen. En heb je het lef en de moed om te doen.

 

 

In 2010 heb ik een fantastische reis mogen maken. Een beslissing op gevoel, iets waar ik al erg lang van droomde, alleen steeds niet deed. Die reis gaf me een gevoel van vrijheid. Als ik gelukkig ben, leef vanuit liefde en vertrouwen en in mijn kracht sta, kan ik dat geluk delen met anderen. En hoe gaaf is het! Mooie plekken bezoeken en ontdekken, nieuwe mensen leren kennen. Je laten inspireren door andere culturen, natuur en mensen. Dat gevoel dat wil ik hier in Nederland ook creëren, want ik weet inmiddels dat dat kan! Al heb ik na mijn reis eerst nog wel lange tijd voor ‘zekerheid’ gekozen. Zekerheid in een baan, alleen in elke baan die ik had voelde ik me ‘opgesloten’. Hoe leuk de mensen en de projecten ook waren. Voor mij was het het nét niet! En eind 2015 had ik het lef en de moed om écht voor mezelf te kiezen, mijn hart te volgen en dromen waar te maken. Zoals Michael Pilarczyk zegt: ‘Leef je mooiste leven’. En je moet het zelf doen. Ik heb lang gewacht, gehoopt dat er iets zou gebeuren, dat er iets zou veranderen… Alleen dat gebeurt pas als je zelf de regie neemt, durft te luisteren naar een diep verlangen. En dat heb ik gedaan. Opnieuw een beslissing op gevoel, waarvan ik weet dat het klopt! Waarin vertrouwen en liefde overheersen. Waar ik mijn angsten durf los te laten.

Ook als ondernemer kom ik uitdagingen tegen. In het begin liet ik me leiden door alles wat er op mijn pad kwam. Zei ik vanuit mijn hoofd ‘ja’ op alle kansen die voorbij kwamen.. alleen klopte dat niet altijd. Ik ontdekte dat mijn intuïtie mij de juiste weg wijst. En ik leerde nog meer te voelen en bij mijn dromen en verlangens te blijven. In verbinding met mezelf. En vooral ook heel duidelijk te zijn in dat wat ik wil bereiken. Focus! En vanuit daar actie te ondernemen. En dat is wat ik nu doe!

Yoga is veel meer dan alleen de asana’s (houdingen) uitvoeren op de mat. Het gaat ook om mindset, communicatie en gedrag. Wat doe jij als je van de mat af stapt? Hoe sta jij in het leven? Hoe sta jij in het ondernemerschap? Welke gedachten heb je? Hoe praat je tegen jezelf? En welke patronen heb jij je eigen gemaakt?

Het begint met bewustwording en vanuit daar kun je een keuze maken. Jij heb de regie. Jij mag leven vanuit liefde, vertrouwen en ontspanning. Plezier hebben. Genieten.

Uit je hoofd, in je hart. In contact met jezelf. Van inspanning naar ontspanning. Balans. Yin en Yang.

Met een achtergrond in communicatie, opleidingen in NLP en tot yogadocent laat ik je in mijn programma’s voelen en ervaren dat jij echt weer de verbinding mag en kunt maken met jezelf. Om zo het allermooiste uit jezelf en je bedrijf te halen en dat te delen met de wereld.

Neem tijd voor jezelf. Ga op zoek naar de stilte. Keer naar binnen. Geef jezelf de aandacht en liefde die je verdient. Leer te luisteren naar de signalen van je lichaam en de stem van je hart en in je intuïtie. Als je dat doet, ontstaan er hele mooie dingen.


Contact