Wat leert yoga mij?

Jarenlang zat ik veel in mijn hoofd en maakte ik mij onbewust vaak druk om wat anderen zouden denken en vinden. Gedachten als: ‘Ben ik wel leuk genoeg?’ ‘Kan ik het wel?’ kwamen onbewust voorbij. En vanuit die onzekerheid handelde ik dan ook vaak. Zonder dat ik mij daar zelf bewust van was. Daardoor legde ik mijn lat heel hoog. Alles moest perfect en ik deed in alles heel erg mijn best, werkte te hard en voelde veel spanning in mijn lichaam. En dat alles om maar leuk gevonden te worden, gewaardeerd te worden. 

Yoga leerde mij (en leert mij nog steeds) dat het anders kan. Dat ik mag zijn wie ik ben. Ik leer te luisteren naar mijn lichaam, naar mijn gevoel en naar wat ik graag wil doen. Het haalt mij uit mijn hoofd en brengt mij in mijn lichaam, bij mijn intuïtie. Ik ga van inspanning naar ontspanning. En vanuit daar klopt alles. Wat ik ook doe, alles is dan precies goed zoals het is.

Yoga is meer dan alleen het uitrollen van je yogamat. Yoga is bewustwording van je lichaam, je gedachten en je gevoelens. Het is de verbinding tussen lichaam en geest. Als ik van de mat afstap voel ik ontspanning, rust en tevredenheid. Durf ik te luisteren naar waar ik echt behoefte aan heb. Word ik mij bewust van waar ik mijn aandacht aan wil besteden. En vanuit daar kan ik en durf ik de dingen te doen die ik het allerliefste doe.

Wil jij ook meer luisteren naar waar jij behoefte aan hebt? Naar wat écht belangrijk is voor jou? Van 27 december t/m 2 januari organiseer ik een gratis online 7 Day Yoga Challenge.

In 7 dagen:
– maak je kennis met de yoga lifestyle
– ontdek je wat een yoga lifestyle voor jou kan doen
– geef je jezelf de liefde en aandacht die je verdient
– word je je bewust van wat écht belangrijk voor je is
– ontwikkel je rituelen die je elke dag weer kunt gebruiken

Je kunt je aanmelden via: www.marjabazuin.nl/yogachallenge.

PS: Je ontvangt gelijk mijn nieuwste e-book: ‘7 Mindful tips voor december.