Hoe maak jij beslissingen?

Ken je dat gevoel dat je soms totaal niet meer weet wat je ook alweer wilde? Je hebt doelen gesteld en tegelijkertijd komt er van alles voorbij waarvan je denkt: ‘Ooooh dit is ook wel heel leuk’ en voel je enthousiasme.

De afgelopen weken had ik dat gevoel. Dat ik het allemaal even niet meer wist. En ook letterlijk het gevoel had van: ’Is dit het nu?’ Begin dit jaar heb ik mooie doelen gesteld. Doelen die me focus gaven. Alleen ook toen zei ik nog op van alles ‘ja’ en ging ik mee in de flow van dingen die op me pad kwamen. Iets wat heel lekker kan zijn, alleen pasten deze dingen eigenlijk niet bij de doelen die ik voor mezelf had gesteld. Ik ontdekte de afgelopen weken dat als je echt iets wilt bereiken, je focus zult moeten houden op dat wat jij wilt en vooral ook moet gaan doen, jezelf laten zien.

Een flinke griep legde mij in februari helemaal plat. Letterlijk en figuurlijk werd ik terug geblazen, moest ik pas op de plaatst nemen en terug naar mezelf én wat ik ook alweer wilde gaan doen. Ook na die griep gebeurde er weer van alles. Leuke, nieuwe mensen kwamen voorbij, andere mogelijkheden waarvan ik dacht: ‘Misschien kan ik hier ook wel iets mee’. Totdat ik een goed gesprek had en me realiseerde hoe ik beslissingen maak: vanuit mijn hoofd en waarbij ik dan gelijk denk: ‘Leuk! Hier moet ik misschien wel iets mee, dit moet ik aangrijpen.’ En pas daarna daalt het en ik ga voelen. Ik merk namelijk dat na verloop van tijd mijn enthousiasme afneemt als ik een beslissing heb genomen vanuit mijn hoofd. En door ervaring weet ik dat mijn gevoel me altijd het juiste advies geeft en mijn enthousiasme blijft. Zo heb ik in 2010 een fantastische wereldreis gemaakt en begin dit jaar mijn baan opgezegd om mijn dromen waar te maken. Allemaal grote keuzes op basis gevoel en het bijzondere is, als je dat doet, gaat alles stromen! Dan kom dingen samen en kloppen ze. En nog steeds komen er dingen op je pad die wellicht niet helemaal bij jou passen en waar je toch een tijdje in meegaat. Ook dat is oké, daarvan leer je en krijg je nieuwe inzichten. Zodra je weer gaat luisteren naar wat goed voelt voor jou, kom je weer dichterbij jezelf.

Na een aatal verwarrende weken, waarbij ik veel in mijn hoofd zat en een soort van controle wilde hebben ;) kom ook ik weer dichterbij mijn gevoel en bij dat wat ik wil doen.

Ik laat de controle los en ga vertrouwen. Yoga helpt me hierbij. Mijn mat uitrollen, al is het maar voor een korte practice of een meditatie. Uit mijn hoofd en in mijn lichaam en echt voelen wat voor mij belangrijk is. En bij alles wat nu op mijn pad komt vraag ik mezelf af: ‘Hoe voelt dit voor me?’ Ik word stil en luister én in de stilte hoor je alles, voel je je rustig en ontspannen en krijg je antwoord op al je vragen en weet je wat je moet doen.

Hoe maak jij je beslissingen? Ik ben benieuwd! Laat een reactie achter onder het bericht.

En ben jij benieuwd naar alle de mooie dingen die ik nu aan het ontwikkelen ben? Like dan mijn Facebookpagina en ik houd je op de hoogte!