2016 stond letterlijk en figuurlijk in teken van ‘bouwen’

In januari heb ik mijn baan opgezegd en het afgelopen jaar was een heel bijzonder jaar waarin ik ben gaan ‘bouwen’ aan mijn eigen bedrijf. Ik heb super toffe dingen gedaan, ontzettende inspirerende collega ondernemers ontmoet, mijn droom van werken en reizen waargemaakt; mijn eerste challenge gelanceerd in Zuid-Afrika en met toffe mensen samen gewerkt. Naast al deze mooie momenten voelde ik soms ook de ondernemersonzekerheid. Gedachten als: ‘Zit ik wel op de juiste weg?’ ‘Vinden mensen het wel interessant?’ ‘En wat heb ik nu te bieden?’ kwamen voorbij.

2016 stond letterlijk en figuurlijk in teken van ‘bouwen’. Als ondernemer aan mijn eigen bedrijf en letterlijk naast mijn appartement waar nieuwe woningen aan vast werden gebouwd. Door de bouw pal naast mij ervaarde ik niet altijd een fijne energie. Mijn thuis was niet altijd een plek waar ik ongestoord en ontspannen kon werken. Op den duur werd het me te veel en voelde ik heel veel boosheid in me door alle nare energie die dit al meer dan 8 maanden met zich mee bracht. Door al mijn gedachten en boosheid merkte ik dat ik mijn dag eigenlijk super slecht begon met negatieve, verkeerde energie. Tot ik op een ochtend mediteerde op: ‘I am mindful in this present moment’. Ook die dag begon het lawaai weer heel vroeg. Ik had in stress kunnen schieten. Alleen voelde en realiseerde ik me op dat moment heel sterk dat ik bepaal hoe ik met een situatie omga, wat mijn gedachten zijn. Ik kan heel boos worden, allerlei negatieve gedachten voorbij laten komen, schreeuwen, alleen ik kan het niet veranderen. Bouwen en lawaai maken doen ze toch wel. Ik kon letterlijk afstand nemen van de onrustige energie die het met zich mee gaf en helemaal in het moment aanwezig zijn, ontspannen, tevreden. Dat gaf een glimlach op mijn gezicht.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor deze situatie. Wanneer je in de stress schiet of wordt overspoelt door verdriet, vraag jezelf af wat je nodig hebt. Alles mag er altijd zijn en kijk tegelijk of je afstand kunt nemen van dat waar door je geraakt wordt, wat het ook is. Adem een paar keer diep in en uit en herhaal voor jezelf: ‘I am mindful in this present moment’!

www.marjabazuin.nl/yogachallenge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *